Grupul american Ford a raportat un profit de 20,2 miliarde dolari pentru anul trecut, cel mai ridicat din 1998 si de peste trei ori mai mare comparativ cu nivelul de 6,56 miliarde de dolari din anul precedent, ca urmare a unui castig exceptional de peste 12 miliarde de dolari in trimestrul patru, scrie Mediafax.
Castigul exceptional a rezultat dintr-o schimbare in contabilitate care, potrivit Ford, reflecta increderea grupului in perspectivele de profit pe termen lung.

Ford a avut un profit operational, care exclude castigurile exceptionale, de 8,76 miliarde de dolari anul trecut, potivit raportului financiar al grupului.

La trimestru, Ford a raportat un profit net de 13,6 miliarde de dolari, sustinut de un castig exceptional de 12,4 miliarde de dolari, potrivit Reuters.

In aceeasi perioada din 2010, Ford a anuntat un profit net de 190 milioane de dolari. Profitul operational, excluzand castigurile exceptionale, a scazut la 1,1 miliarde de dolari, de la aproape 1,3 miliarde de dolari in ultimul trimestru al anului anterior. Analistii anticipau un castig ajustat pe actiune de 25 de centi.

Actiunile Ford au scazut cu peste 5% in tranzactiile futures, inainte de deschiderea bursei din SUA.

Preturile mai mari la materii prime, cursul de schimb nefavorabil si rezultatele mai slabe din Europa, Asia si America de Sud au afectat profitul Ford in trimestrul al patrulea.

"Am asistat la o deteriorare a climatului extern, care a afectat cele mai multe regiuni din afara Americii de Nord, iar impactul materiilor prime, cursului de schimb si inundatiilor din Thailanda au fost peste asteptari", a declarat directorul financiar, Lewis Booth.

Pierderile Ford in Europa au crescut in ultimul trimestru al anului, la 190 milioane de dolari de la 51 milioane de dolari in perioada similara din 2010.

Europa va ramane o "dificila" pentru o perioada, a spus Booth. Ford se asteapta ca in regiune cresterea sa fie temperata de criza datoriilor si de masurile de austeritate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri