Producatorul auto Honda ar putea fi obligat sa plateasca daune soferilor ale caror masini consuma mai mult decat cifrele anuntate de companie, noteaza MSNBC.
Producatorul auto japonez Honda se pregateste pentru un val de actiuni in justitie in cazul in care un tribunal din California va mentine verdictul prin care acorda despagubiri in valoare de 10.000 de dolari unei avocate care afirma ca masina ei, o Honda Civic Hybrid, inregistreaza un consum mai mare decat promite compania.

Avocata Heather Peters a marturisit ca masina ei ar fi trebuit sa consume aproximativ 5 litri de carburant la suta de kilometri, insa valorile reale s-au situat la 8,5 litri.

Reprezentantul Honda, Neil Schmidt , a declarat ca vina nu este a companiei, ci a Agentiei de Protectie a Mediului (EPA), care se se ocupa cu testarea consumului de carburant a autovehiculelor.

Honda nu este singurul producator auto in aceasta situatie. Si Toyota se confrunta cu acest gen de probleme in Statele Unite.

Intre timp, Agentia de Protectie a Mediului trebuie sa-si revizuiasca procedurile de testare. Acestea au mai fost schimbate in 2008, ocazie in care consumul masinilor hibride, precum Honda Civic, s-a micsorat.

Heather Peters a creat site-ul DontSettleWithHonda.org, pentru a-i convinge pe alti posesori de masini Honda sa nu accepte o intelegere cu reprezentantii producatorului pentru a renunta la procese.

In cazul in care acestia accepta intelegerea, vor primi daune de maxim 200 de dolari si o reducere de 1000 dolari la cumpararea unui alt vehicul Honda.

Oficialii Honda au declarat ca vor face apel in cazul despagubirii primite de Heather Peters.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri