Inmatricularile de autovehicule second-hand au inregistat in ianuarie o scadere de 32% comparativ cu prima luna a anului trecut, la 11.522 de unitati, conform Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Autovehiculelor (DRPCIV).
Numarul reinmatricularilor a scazut cu 31%, de la 32.629 unitati la 22.391 de masini anul acesta, potrivit Auto.ro.

“Schimbarile privind adoptarea noii taxe auto si confuzia creata in randul cumparatorilor justifica influenta directa asupra numarului de inmatriculari masini rulate de la inceputul acestui an si implicit diminuarea tranzactiilor”, a declarat Bogdan Axinia, general manager Auto.ro.

Volkswagen a fost lider in ianuarie 2012, cu 5.960 autovehicule second-hand inmatriculate, in timp ce Dacia a trecut de 5.100 unitati, Opel s-a apropiat de 4.900, Ford s-a situat la nivelul de 2.700, in timp ce Renault a avut aproape 1.800 masini second hand inscrise. La Volkswagen scaderea fata de anul trecut a fost de 35%, iar la Dacia de 19%, arata datele DRPCIV.

Desi vanzarile de masini noi au scazut in ianuarie, numarul de masini noi inmatriculate in Romania au inregistrat o crestere de 86%. In prima luna a anului au fost inscrise in circulatie 4.937 masini noi, cu mult peste cele 2.648 inscrise in ianuarie 2011, cea mai slaba luna din ultimii ani.

Per total, incluzand autovehiculele second-hand si noi, luna trecuta s-au inmatriculat 38.850 masini, in scadere cu 26% fata de prima luna din 2011.

Nivelul mediu al preturilor autovehiculelor second hand din Romania s-a mentinut la inceputul anului la aceeasi valoare inregistrata anul trecut, respectiv aproximativ 5.000 euro, conform AutoIndex.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri