Producatorul international de anvelope Continental inregistreaza in ultimi ani o pondere crescatoare a numarului de femei in randul noilor angajati in cercetare si dezvoltare, in ciuda domeniului privit a fi destinat exclusiv barbatilor. Vezi in ce departamente sunt efecticiente femeile in domeniul autovehiculelor.
La data de 1 martie, unsprezece absolventi cu studii superioare in domeniul ingineriei si stiintei au inceput programul de instruire „Explore Tires Research & Development” din cadrul diviziei de anvelope de la Continental. Noii participanti la cursul de instruire in cercetarea si dezvoltarea anvelopelor provin din sase tari si, de aceasta data, majoritare sunt femei.

Astfel, sase femei si cinci barbati vor parcurge diverse domenii de cercetare si dezvoltare, productie si marketing

.„Cercetarea si dezvoltarea, in special in industria de autovehicule, sunt adesea vazute ca domenii destinate exclusiv barbatilor. De fapt, in cadrul Grupului Continental situatia este diferita. In ultimul an, mai mult de o treime din noii angajati in departamentele de dezvoltare a anvelopelor au fost femei. (...) Chiar si la programele internationale de instruire in cercetarea si dezvoltarea anvelopelor inregistram o pondere in crestere a femeilor. In general, la aceste programe de instruire ne straduim sa mentinem un echilibru intre candidatii de sex masculin si feminin. Cursul anual inceput la 1 martie, avand o pondere a femeilor de peste 50 de procente, marcheaza un nou record si arata clar ca gradul de calificare al solicitantelor se deplaseaza spre un nivel ridicat”, a declarat Geert Roik, director de cercetare si dezvoltare al diviziei de anvelope pentru autoutilitare de la Continental.

In cadrul politicii sale de personal, Continental promoveaza talentele feminine in activitatea de cercetare si dezvoltare.

Un exemplu in acest sens este Franziska Neef care, cu o dubla licenta in inginerie mecanica, angajata la Continental in 2002 in divizia de anvelope pentru autoutilitare.

„Am invatat de la zero meseria in domeniul anvelopelor si, dupa absolvire, am putut sa imi asum deja responsabilitatea in mai multe domenii de activitate pentru dezvoltarea anvelopelor destinate autoutilitarelor. In prezent, conduc un colectiv care se ocupa cu dezvoltarea de noi produse si solutii pentru resaparea anvelopelor destinate autoutilitarelor", a spus aceasta.

Divizia de anvelope de la Continental AG ofera doua programe distincte de instruire in domeniile de cercetare si dezvoltare, precum si in domeniul productiei. Acestea sunt destinate absolventelor si absolventilor cu specializarea in inginerie mecanica, chimie, inginerie chimica si fizica. In fiecare an sunt recrutati in jur de 50 de cursanti din intreaga lume, care se pot inscrie pentru date diferite de incepere la unul dintre cele doua programe.

Programul „Explore Tires Research & Development” este prezentat la Technology Center de la Hanovra Stöcken si se adreseaza explicit si candidatilor internationali. Suplimentar fata de proiectele R&D din Hanovra, fiecare cursant realizeaza un proiect intr-una dintre fabricile de anvelope din strainatate.

Programul de instruire „Explore Tires Manufacturing & Engineering” se desfasoara in fabricile de anvelope Continental din Europa, Asia, Africa, America de Nord si America de Sud. Candidatii din aceste zone isi desfasoara cea mai mare parte din programul de 24 de luni in fabrici de anvelope aflate in tarile de origine ale fiecaruia dintre ei si, in cadrul unui stagiu de 6 luni la Hanovra, realizeaza suplimentar unul sau mai multe proiecte la sediul international Technology Center precum si in posturile centrale de fabricatie si tehnologie de la Hanovra Stöcken.

Continental, cu o cifra de afaceri de 30,5 miliarde euro in anul 2011, se numara printre principalii furnizori mondiali pentru industria auto. Continental are in prezent aproape 164.000 de angajati in 46 de tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri