BMW Group si Toyota Motor Corporation (TMC) au anuntat semnarea unui angajament de colaborare in cercetare pentru dezvoltarea noii generatii de baterii litiu-ion.
Aceasta vine dupa semnarea unui memorandum cu privire la o colaborare pe termen mediu si lung pentru dezvoltarea unei noi generatii de automobile ecologice anuntat de cele doua companii la 1 decembrie 2011.

Obiectivul cercetarii este cresterea performantelor si capacitatii bateriilor litiu-ion prin folosirea de noi materiale pentru catozi, anozi si electroliti.

Alaturi de colaborarea de cercetare, BMW Group si Toyota Motor Europe au semnat la 1 decembrie 2011 un contract de colaborare comerciala prin care BMW Group va furniza motorizari eficiente de 1,6 si 2,0 litri catre TME incepand cu 2014.

BMW Group participa si intr-un joint-venture alaturi de Samsung SDI Energy si Bosch Electrification care are in vedere dezvoltarea de acumulatori pentru automobilele electrice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri