Marca auto sport britanica Caterham a intrat in Romania anul acesta, cu planuri de vanzari de pana la doua masini pe luna, tintind posesorii de Ferrari, Porsche, Lotus, care vor a treia masina.
„Caterham este a treia masina, numai de plimbare, pentru pasionati. O masina de o asemenea performanta, la jumatate de pret fata de alte marci sportive poate atrage clientii de Ferrari, Porsche, Lotus, care mai vor o masina”, a declarat pentru wall-street.ro Stefan Kaitar, manager operational Caterham Romania.

Modelel Caterham sunt omologate, pot circula pe strazile din Romania. Livrarea unui autoturism dureaza pana la 3 luni.

Caterham Roadsport este prezentat la Salonul International Auto-Moto Bucuresti (SIAMB) 2012 in doua versiuni de caroserie, pentru persoane pana in 1,8 metri inaltime si pentru persoane mai inalte, denumit Roadsport SV.

Modelul Roadsport are un motor aspirat de 1,6 litri benzina 125 CP de provenienta Ford si atinge 100 km/h in 5,9 secunde, avand o greutate de 550 kg. Viteza maxima este de 180 km/h. Masina are tractiune spate si nu are servodirectie.

Cel mai ieftin Caterham Roadsport SV costa 32.000 euro cu TVA, iar cu toate optiunile depaseste 41.800 euro cu TVA.

Optionalele de 10.000 euro sunt: diferential cu patinare limitata (autoblocant), suspensie superlight reglabila, jenti 15", bord din fibra de carbon, buton start/stop, priza 12V, sasiu SV (spatiu interior marit).

Modelul de top este Caterham Seven Superlight R500 si are un propulsor de 2 litri aspirat 263 CP si atinge 100 km/h in 2,9 secunde. Pretul este de 62.000 euro cu TVA.

Caterham dispune de motorizarile: 1,6 litri 125CP, 140 CP, 150CP, 175CP si 2 litri 175 CP, 210 CP, 263 CP.

Revizia se face la 7.000 – 10.000 de km sau o data pe an, la un service Ford in Bucuresti.

Cele mai multe autoturisme Caterham sunt pe strazile din Anglia, Italia, Franta.

Caterham Romania are sediul in Brasov, iar in cateva zile va deschide un showroom in Bucuresti, in zona Baneasa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri