Cand alegeti un vehicul nou, valoarea de revanzare sau reziduala este cel mai important factor care trebuie luat in considerare. Daca luat in leasing un model nou, valoarea reziduala va determina rata lunara de plata. Deoarece costul de depreciere a unei masini nou noute este singurul cost suportat de proprietar, valoarea reziduala iti ofera o idee despre cat te va costa vehiculul pe durata sa de viata.
Valoarea reziduala este o valoare estimativa a pretului viitor pentru un vehicul. Studiul realizat de Automotive Lease Guide in America este extrem de important pentru banci, companii mari si alte sectoare care finanteaza leasing-ul de vehicule. Pentru a-si da seama ce plati trebuie facute, acestia incep cu valoarea reziduala care le spune cat pot obtine pe un anumit vehicul la expirarea leasing-ului.

Extragand valoarea reziduala din pretul de achizitie a unui vehicul, avem valoarea estimativa a leasing-ului. Pentru a calcula valoarea lunara a leasing-ului acestia impart aceasta valoare la numarul de luni de leasing, adaugand la sfarsit si un onorariu.

Im mod similar cand achizitionati un vehicul nou valoarea reziduala arata cat poti obtine cand te vei hotara sa-l vinzi. Anumite masini isi mentin o valoare de revanzare mai bine decat alte masini. Acest lucru inseamna ca poti obtine un pret bun la revanzare pe un model in conditiile in care modelului competitor i se acorda un pret mai mic.

Valoarea reziduala va da un indiciu asupra calitatii si a increderii pe care o ofera automobilul. Un vehicul are o valoare reziduala mare daca este apreciat de clientii de masini second-hand. Motivul pentru care acesti clienti cauta anumite modele este acela ca au incredere in longivitatea acestora.

Binenteles, valoarea reziduala reprezunta doar o previziune asupra valorii viitoare a unui vehicul. Valoarea de revanzare se modifica odata cu trecerea timpului la fel si conditiile impuse de piata auto. De asemenea, valoarea actuala a unui vehicul second-hand depind si de starea in care acesta se afla. De exemplu, valoarea unui anumit model poate scadea daca acesta a fost retras de pe piata si intors in fabrica la un moment dat
Vehiculele care isi pastreaza cel mai bine valoarea de revanzare pentru anul 2006 sunt:

1. Mini Cooper
2. Honda Accord
3. Toyota Avalon
4. Porsche 911 Carrera
5. Acura TL
6. Mercedes-Benz clasa CL
7. Honda Odyssey
8. Land Rover Range Rover Sport
9. Toyota Sequoia
10. Toyota Tundra

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri