Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut in primele doua luni, comparativ cu perioada similara din 2011, cu 2,6%, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, informeaza Mediafax.
Evolutia a fost determinata de scaderile inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (de 17,9%, serie bruta), la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (5,7%) si comertul cu autovehicule (1,3%). Cresteri s-au inregistrat la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (1,5%), se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, a avut o cifra de afaceri cu 5,3% mai micǎ fata de perioada corespunzatoare din anul precedent, provenita de la activitǎtile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-11,1%), activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-10,9%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-2,2%) si activitati ale hotelurilor si restaurantelor (-0,6%). Activitatile de spǎlare, curǎtare si vopsirea textilelor si blǎnurilor au inregistrat o crestere cu 8,4%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, s-a redus cu 6,4%.

In februarie 2012 comparativ cu ianuarie volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a urcat cu 0,6%, datorita cresterilor din comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (37,9%) si comertul cu autovehicule (3,1%). Scaderi s-au inregistrat la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (4,1%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (2,2%).

Ca serie ajustata scaderea fata de ianuarie a fost de 6,1%, precizeaza INS. In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in luna februarie 2012 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, s-a diminuat cu 8,3%.

Fata de februarie 2011 cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat pe total o scadere de 5,4%, urmare a evolutiei negative din comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-8,5%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-6,6%), activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-6,5%) si comertul cu autovehicule (-4,5%).

Ca serie ajustata scaderea a fost de 8,1%. Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, s-a redus in februarie cu 9,8% fata de aceeasi luna din 2011.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri