Constructorul german de autoturisme premium Audi a conceput un sunet special pentru masinile electrice atunci cand sunt in miscare, pentru care i-a trebuit mai bine de trei ani de cercetari.
“Am inceput sa dezvoltam primul sunet in urma cu 3-4 ani. Problema este ca nu exista niciun instrument pe piata pe care sa il poti cumpara, trebuie sa il dezvolti, hardware si software, trebuie sa gasesti un sunet potrivit pentru masina, care noua ne-a luat mai bine de 3 ani”, a declarat pentru cnet.com Ralf Kunkel, sef acustica Audi.

Sunetul este produs de un difuzor amplasat sub masina, care variaza in functie de pozitia pedalei de acceleratie si viteza.

Faptul ca masinile electrice sunt foarte silentioase si pun in pericol pietonii i-au pus pe ganduri pe marii constructori auto care se gandesc cum sa rezolve aceasta problema.

Audi testeaza in America modelul electric A3 e-tron hatchback cu 114 CP.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri