Piata de piese de schimb auto ar putea creste anul acesta cu circa 3%, de la nivelul de un miliard de euro, inregistrat in 2010 si 2011, potrivit lui Corneliu Preda, manager Federal Mogul Romania, furnizor global in domeniul tehnologiilor pentru sisteme de propulsie si siguranta.
“Dupa propriile estimari, piata de piese de schimb s-a mentinut anul trecut la nivelul din 2010, de un miliard de euro, iar anul acesta ar putea urca cu pana la 3%, pe baza evolutiei parcului auto”, a precizat Preda.

Federal Mogul a lansat in aprilie segmentul de piston Goetze LKZ, care reduce consumul de ulei cu pana la 50%. Conceput pentru motoare echipate cu tehnologie LKZ de la bun inceput, segmentul asigura o tensiune scazuta care permite reducerea frecarii perete-segment.

In Romania, Federal-Mogul lucreaza cu 12 distribuitori, furnizand piese pentru vechicule usoare si grele.

Compania a lansat anul trecut marca de placute de frana Wagner pe piata romaneasca. Federal-Mogul mai livreaza in Romania si marcile Champion, Moog, Ferodo, Beral, Payen, Goetze, Nural, AE, Glyco.

Piesele auto distribuite in Europa provin din fabrici europene si se colecteaza in depozitul central din Belgia. Pentru placute de frana exista in Europa circa zece fabrici.

Unele dintre cele mai populare produse ale companiei pe piata romaneasca sunt placutele si sabotii de frana Ferodo, piesele de suspensie si directie Moog, piesele de motor Goetze.

Anul trecut, Federal-Mogul a inregistrat vanzari de 6,9 miliarde de dolari la nivel mondial. Federal-Mogul a fost infiintata in Detroit in 1899. Compania are sediul central in Southfield, Michigan si are circa 45.000 de angajati in 35 de tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri