Kirchhoff Automotive a inaugurat prima sa fabrica din Romania, pe platfoma industriala Ford, ce va produce din luna mai structuri metalice de caroserie pentru modelul B-Max si se gandeste ca anul viitor sa construiasca o noua unitate de productie langa Craiova pentru Dacia, Renault si Fiat.
„Furnizam si componente pentru Dacia Pitesti, care sunt produse in Germania si Polonia. Vom deschide o noua fabrica langa Craiova, insa nu anul acesta. De la viitoarea unitate de productie vom livra elemente de caroserie pentru Dacia Pitesti, Renault Turcia si Fiat Serbia”, a declarat Arndt Kirchhoff, presedintele Kirchhoff Automotive, la evenimentul de inaugurare al fabricii de la Craiova.

In unitatea de la Craiova, care a necesitat o investitie de 12 milioane euro, Kirchhoff va produce peste doi ani elemente metalice de caroserie pentru cel de-al doilea model Ford fabricat in Romania.

„Cred ca in doi ani Ford va mai produce un model la Craiova, nu avem prea multe detalii, insa noi vom incerca sa il producem aici din motive logistice. La Craiova, fabricam doar elemente metalice de caroserie, nimic din plastic sau sticla”, a mai spus Kirchhoff.

Kirchhoff produce la Craiova pentru modelul Ford B-Max elemente de caroserie, precum bara, structura plansei de bord, panoul care separa compartimentul motor de cel al pasagerilor, suporti de scaune, structura de lonjeroane, sinele de otel pe care ruleaza usile spate. Componentele din fier masiv provin de la fabrica Kirchhoff Automotive din Ungaria si sunt finisate in Craiova prin sudura in punct fix.

Fabrica de la Craiova a fost construita in 11 luni de o echipa de angajati Kirchhoff Automotive din Germania, Polonia, Ungaria si Irlanda. Noua unitate se intinde pe o suprafata de aproximativ 12.000 metri patrati si va avea pana la finalul anului 182 de angajati.

„In prezent, lucreaza la Craiova 70 de angajati, iar pana la finalul anului vom avea 182 de salariati. Angajatii vor lucra in 3 ture. Varsta medie a angajatilor este de 30 ani”, a precizat Gabriel Porojan, directorul executiv al Kirchhoff Automotive Romania.

Kirchhoff Automotive este unul dintre cei mai mari producatori mondiali de componente metalice, structuri de sasiu si carcase de masini hibrid. In prezent compania are 7.800 de angajati la cele 29 de fabrici, in 12 tari din intreaga lume.

Grupul Kirchhoff, cu afaceri de 1,35 miliarde euro in 2011, are patru unitati de business, Automotive, Faun Environmental Technology, Reha Group Automotive si Witte Tools.

Pe platforma industriala Ford de la Craiova si-au deschis unitati de productie si furnizorii auto Johnson Controls, Magna, BBB, Kautex, Faurecia, SEWS Yazaki, Cooper Standard.

Ford va produce anul acesta la Craiova 45-50.000 de automobile B-Max, iar anul viitor va creste productia la 150.000 de unitati. Anul acesta, la Craiova intra in fabricatie si cel mai mic motor construit pana acum de Ford - EcoBoost de 1 litru 125 CP.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri