Ford a produs la Craiova primele exemplare B-Max cu volan pe dreapta destinate pietei din Marea Britanie, model care va fi lansat in septembrie la un pret de circa 13.000 de lire (15.900 euro). Vezi galeria foto cu modelul B-Max in uzina de la Craiova.
Piata din Marea Britanie este si pe lista constructorului de automobile Dacia de la Pitesti, care vrea sa lanseze Duster din iunie, la un pret de 9.995 lire sterline (peste 12.200 euro). Alte modele pregatite pentru piata britanica sunt Sandero si Lodgy MPV.

Britanicii de la autoblog.com spun ca Nissan si Vauxhall (Opel) ar trebui sa isi faca griji, noul B-Max fabricat la Craiova are un design care ar putea revolutiona segmentul B. Noul compact mini MPV va lua din vanzarile modelelor Note si Meriva.

Mark Ovenden, seful Ford Marea Britanie spune ca primul exemplar va fi livrat in luna septembrie, iar estimarile de vanzari sunt de 14.000 de unitati pe an sau chiar mai mult.

Sistemul de acces facil fara stalp central, motorul de 1 litru EcoBoost 100 CP, 120 CP, emisiile mici si consumul redus sunt principalele atuuri ale lui B-Max.

In Marea Britanie, Ford B-Max va avea trei niveluri de echipare, Studio, Zetec, Titanium. Alte motorizari pentru MPV sunt 1,4 benzina 90 CP, 1,5 litri si 1,6 litri 95 CP diesel.

Ford are planuri mari pentru uzina de la Craiova si promite sa faca din ea o megauzina, in vara ar trebui sa fie in showroom-uri modelul B-Max, iar apoi va fi anuntat si urmatorul model.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri