Inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut in primul trimestru cu 19,7% fata de perioada similara din 2011, iar inmatricularile noi de vehicule pentru transportul marfurilor au urcat cu 38%, potrivit datelor Institutului National de Statistica.
Astfel, prima categorie cuprinde 50.845 de vehicule (din care 49.532 autoturisme), iar cea de-a doua 17.783, scrie Mediafax.

Datele au fost furnizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule (DRPCIV) din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

Inmatricularile noi se refera la vehicule noi fabricate in tara sau in alte state si vehicule de ocazie importate, inclusiv masini vandute in leasing, inmatriculate.

"In trimestrul I 2012 comparativ cu trimestrul I 2011 la categoria autoturisme s-a inregistrat o crestere cu 20,3%, si respectiv la categoria autobuze si microbuze cu 11,3%. La categoria mopede si motociclete s-a inregistrat o scadere cu 7,1% fata de trimestrul I 2011", arata INS, intr-un comunicat.

In ceea ce priveste inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor, cea mai semnificativa valoare a cresterii s-a inregistrat la categoria autocamioane, cu 54,4%.

Fata de trimestrul IV 2011, inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scazut cu 8,2% in trimestrul I 2012, iar inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor au scazut cu 10,3%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri