Profitul grupului auto nipon Toyota a crescut de cinci ori in perioada ianuarie-martie, la 121 miliarde de yeni (1,5 miliarde de dolari), odata cu revenirea la capacitatea normala de productie, dupa problemele cauzate in urma cu un an de cutremurul care a devastat Japonia.
Rezultatul a fost sustinut si de vanzarile solide din SUA si Japonia, potrivit cotidianului Wall Street Journal, scrie Mediafax.

Profitul anuntat de Toyota a depasit asteptarile analistilor consultati de firma FactSet, de 112,9 miliarde de yeni.

Vanzarile au urcat cu 23% in trimestrul ianuarie-martie, al patrulea al anului fiscal, la 5.703 miliarde de yeni, de la 4.642 miliarde de yeni in perioada similara a anului trecut. Profitul operational a avansat de peste cinci ori, de la 46 miliarde de yeni la 238,5 miliarde de yeni.

Grupul nipon se asteapta ca profitul net sa creasca de peste doua ori, la 760 de miliarde de yeni, in actualul an fiscal, cu vanzari mai mari cu 18,4%, la 22.000 miliarde de yeni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri