Conducerea ecologica permite reducerea consumului de carburant si limiteaza cantitatea emisiilor de gaze cu efect de sera. Cititi mai jos recomandarile Michelin.
Schimbati viteza la momentul potrivit. Evitati sa rulati cu masina supraturata deoarece in acest fel puteti face o economie de carburant de pana la 20%. Expertii recomanda schimbarea cat mai rapida intr-o treapta superioara de viteza, de ex. intre 2.000 si 2.500 turatii/minut.

Pe cat de mult posibil, incercati sa rulati cu viteza constanta. Prin anticiparea comportamentului altor vehicule puteti reduce variatiile de viteza (accelerare/franare) care influenteaza in mod direct consumul de carburant.

Alegeti anvelopa corecta. Anvelopele difera din punct de vedere al consumului de carburant. Solicitati specialistului sa va recomande anvelopa corecta care sa va ajute sa reduceti consumul de carburant.

Verificati lunar presiunea la rece. O presiune prea mica determina o crestere a consumului de carburant si poate afecta in mod periculos traiectoria vehiculului.

Opriti motorul atunci cand vehiculul stationeaza.
Prin oprirea/pornirea unui vehicul se consuma mai putin carburant decat daca motorul ar functiona mai mult de 20 secunde.

Evitati sa supraincarcati vehiculul. Suprasarcina creste consumul de carburant cu 10 - 20%.

Fiti atenti la gadgeturi. Prin conectarea dispozitivelor electrice cum ar fi telefoane sau MP3 creste consumul de energie.

Folositi aerul conditionat doar daca este necesar. In schimb, deschideti geamurile. Pe de alta parte, ar trebui sa stiti ca la viteze mari, orice geam deschis creste consumul de carburant al vehiculului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri