Importatorul de masini AutoItalia se asteapta anul acesta la vanzari de 3.000 de unitati, pe o piata in scadere fata de anul trecut, cu circa 15-20%.
"Anul acesta nu sunt sanse ca piata auto sa isi revina. Ne asteptam la o scadere de 15-20% a pietei auto din cauza Programului Remat. Anul trecut au fost 120.000 de tichete in piata, iar anul acesta se anunta un maxim de 60.000 de vouchere in conditiile in care pana acum au fost disponibile 30.000 de tichete”, a declarat Israel Meir, noul CEO AutoItalia Group.

Israel Meir s-a alaturat AutoItalia Group in aprilie anul acesta, dupa ce a ocupat mai multe functii de CEO si director de vanzari in companii mari din diverse domenii, Kodak, Elite, Kenvelo, Baran.

Livrarile de autoturisme noi au scazut anul trecut cu 11%, la 94.624 unitati, potrivit raportului Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

AutoItalia a lansat in iunie cea de-a treia generatie a modelului Fiat Panda, pentru care se asteapta la vanzari de 150 de unitati anul acesta.

Urmatorul model pe care compania il va lansa in Romania este Fiat 500L, in ultimul trimestru al anului.

AutoItalia are in vedere noi investitii, in prezent este in lucru extinderea showroom-ului din Militari, unde suprafata va fi de peste doua ori mai mare. Compania va vinde aici toate marcile grupului.

AutoItalia, importatorul marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Infiniti, Maserati, Jeep, a inregistrat in primele patru luni vanzari cumulate de 509 unitati, in scadere cu 16% fata de aceeasi perioada din 2011. Compania a coborat doua locuri in topul celor mai mari importatori auto, de pe locul 8 pe pozitia 10.

Afacerile companiei au scazut in 2010 cu 36%, la 58,2 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri