Porsche SE, holdingul care detine o participatie majoritara de control la Volkswagen (VW), va face probabil, in curand, investitii mai mari in energie decat in automobile de lux precum modelul emblematic 911, relateaza Bloomberg, citat de Mediafax.
Actionarii Porsche SE au votat luni in favoarea schimbarii statutului companiei, avand in vedere ca se apropie finalizarea vanzarii diviziei de automobile catre VW.

Votul permite holdingului sa investeasca in materiale destinate industriei auto, in sectorul imobiliar si in tranzactii cu energie.

"Atentia se va concentra pe activitati legate de sectorul auto. Porsche SE este si va ramane legat de industria auto", a declarat Martin Winterkorn, director general al Porsche SE si al VW.

Fara noi investitii, Porsche SE se va limita la administrarea a 50,7% din actiunile comune ale VW, dupa vanzarea brandului auto Porsche. Vanzarea convenita la inceputul acestei luni va pune capat unei saga declansate de tentativa esuata a Porsche de preluare a VW.

Daca VW va exercita optiuni de achizitie a 50,1% din actiunile diviziei auto a Porsche pe care nu le detine inca, Porsche ar putea obtine 2,5 miliarde de euro, dupa deducerea datoriilor. Compania urmeaza sa primeasca circa 570 milioane de euro sub forma de dividende de la VW, potrivit datelor Bloomberg.

Vanzarea diviziei auto a Porsche, care mai fabrica vehiculul sport-utilitar Cayenne si coupe-ul cu patru usi Panamera, face parte dintr-un acord convenit in 2009 pentru integrarea companiilor. Planul original de fuziune a VW si Porsche SE a fost anulat din cauza problemelor legale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri