Printul Albert II de Monaco a primit primul vehicul Toyota Prius Plug-in Hybrid, pe care il va folosi pentru o perioada de doua luni.
Noul vehicul este posibil sa inlocuiasca pe viitor actualul Prius condus de Printul Suveran de Monaco.

In Februarie 2012, guvernul a introdus o schema noua de stimulare a achizitionarii vehiculelor care contribuie la protectia mediului in Principat. Noua legislatie permite acordarea de subventii integrale de 5.500 euro pentru vehicule integral hibrid cu emisii sub 60g/km de CO2 si subventii de 9.000 euro pentru vehicule integral electrice. Toyota Prius Plug-in Hybrid are emisii de CO2 de 49g/km.

Contribuind considerabil la evolutia capacitatilor sistemului Hybrid Synergy Drive, Prius Plug-in Hybrid incorporeaza o baterie litiu-ion ce ofera autonomie de 25 km in modul integral electric. In afara performantelor electrice, noul Prius Plug-in Hybrid poate fi folosit si ca vehicul integral hibrid obisnuit, in acest caz comportandu-se ca un model standard Prius. Aceasta combinatie ii ofera noului Prius Plug-in Hybrid o autonomie de 1.200 km.

In 90 de minute, masina poate fi reincarcata complet la o priza conventionala. Monaco dispune de 424 de statii de reincarcare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri