Mercedes-Benz lanseaza in septembrie noul model sport-compact Clasa A, cu motorizari intre 109 CP si 211 CP, la un pret de pornire de 24.600 euro cu TVA, pentru A 180 BlueEFFICIENCY.
Cel mai accesibil model Mercedes-Benz este echipat in standard cu sistemul radar Collision Prevention Assist, are emisii de 98 de grame de CO2 per kilometru si cel mai bun coeficient aerodinamic din segment - 0,27.

Motorizarile diesel sunt 1,5 litri 109 CP, 1,8 litri 109 CP si 136 CP, iar cele pe benzina sunt 1,6 litri 122 CP si 156 CP, 2 litri 211 CP.

A 180 CDI BlueEFFICIENCY 109 CP (26.000 euro cu TVA) este primul Mercedes-Benz ce emite doar 98 grame de CO2 pentru un kilometru parcurs. Toate motorizarile noii Clase A ofera in standard functia ECO start/stop. Motorizarile pot fi combinate cu noua transmisie manuala in sase trepte (standard) sau cu transmisia automata cu dublu-ambreiaj 7G-DCT (1.820 euro fara TVA), ce combina comfortul cu sportivitatea.

Pentru A 250 Sport, linia de echipare AMG Sport este oferita standard. Asemanarea vizuala a acestei versiuni cu Conceptul Clasa A este evidenta datorita grilei cu design Diamond, preluata de la concept car. A 250 Sport 211 CP (37.800 euro cu TVA) este echipat cu jante din aliaj usor AMG 18-inch, cu design special in cinci spite, vopsite in negru-lucios si anvelope 235/40 R 18. Etrierele sistemului de franare sunt vopsite in culoare rosie special pentru aceasta versiune.

In standard, modelul dispune de climatizare automata Thermatic, sistem Audio 20 cu radio, CD, MP3, slot USB, display cu diagonala de 14.7 cm si conexiune bluetooth, geamuri actionate electric fata si spate, sistem de aprindere automata a farurilor Headlamp Assist si volan multifunctional cu 12 butoane.

Clasa A este echipata standard cu un sistem de avertizare a coliziunilor iminente, cu functionare pe baza de radar si sistem adaptiv Brake Assist, sisteme ce impreuna scad riscul producerii accidentelor. Sistemul Collision Prevention Assist este capabil sa atentioneze soferul Clasei A vizual si auditiv pentru a-l alerta in cazul in care detecteaza posibilitatea producerii unui impact si pregateste sistemul Brake Assist pentru cel mai precis raspuns al franelor. Acestea vor opera la capacitate maxima imediat ce soferul actioneza pedala de frana indiferent de forta de apasare a acesteia. Attention Assist, sistemul de detectare al oboselii este si el oferit standard.

Sistemul Pre-Safe de protectie preventiva a ocupantilor masinii (330 euro fara TVA) este disponibil in premiera pentru Clasa A. Caracteristicile de baza ale sistemului Pre-Safe sunt centurile de siguranta cu pretensionare reversibila, inchiderea automata a geamurilor laterale si a trapei in cazul detectarii unui accident iminent si pozitionarea automata si imediata a scaunelor fata reglabile full-electric in pozitia ideala pentru oferirea unei protectii maxime in caz de accident. Sistemul cruise control adaptiv Distronic Plus este disponibil si el optional (860 euro fara TVA).

Noul model vine cu trei linii de echipare, "Urban", "Style", "AMG Sport" si trei pachete de design ("Night", "Exclusive" si "AMG Exclusive").
Pe lista de dotari optionale se gasesc dotari preluate de la modelele Mercedes-Benz din clasele superioare, precum Intelligent Light System (1.400 euro, fara TVA), scaunele fata reglabile electric cu functie de memorie (de la 335 euro, fara TVA) sau bordul imbracat in piele Artico finisat manual (ca parte a pachetului Exclusive ce costa 1.850 euro, fara TVA). Toate cele trei linii de echipare (pret de la 820 euro fara TVA) ofera scaune fata sport cu tetiere integrate si cusaturi in nuante contrastante ce pot fi comandate impreuna cu oricare din motorizarile disponibile.

Clasa A mai ofera optional centuri de siguranta in culoare rosie de la designo (300 euro fara TVA) sau instrumentarul de bord argintiu cu ace rosii (oferite ca parte a liniilor de echipare Urban si AMG Sports, precum si in cadrul pachetelor Exclusive si AMG Exclusive).

Integrarea completa a dispozitivelor iPhone in sistemul de entertainment va fi disponibil ca accesoriu de la sfarsitul acestui an si se va putea comanda ca dotare optionala. Incepand cu primul trimestru 2013 va fi disponibil optional sistemul "Drive Kit Plus for the iPhone" (580 euro fara TVA). Acest kit va permite utilizatorului de Clasa A si iPhone sa se conecteze la Facebook, Twitter, sa utilizeze aplicatiile Daimler. Kit-ul pentru iPhone include si un software de navigatie Garmin, cu informare in timp real asupra traficului, bazata pe datele din Internet, cautare online a punctelor de interes (POI) si afisare 3D a hartilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri