Opel a prezentat primele detalii si fotografii oficiale cu modelul urban Adam, ce va fi lansat la Salonul Auto de la Paris si va ajunge pe piata in ianuarie anul viitor.
Noul model va putea fi personalizat nelimitat, spune Opel. Adam va dispune de noul sistem infotainment care integreaza smartphone-ul posesorului in autovehicul (Android si Apple iOS), permitand utilizarea in habitaclu a aplicatiilor bazate pe internet.

Adam are o lungime de 3,7 metri (1,72 metri latime, fara oglinzi) si poate transporta patru persoane.

Opel Adam va fi disponibil pentru inceput cu trei motoare pe benzina (1,2 litri 70 cp, 1,4 litri 87 cp si 1,4 litri 100 cp) combinate cu o transmisie manuala cu cinci trepte de viteza. Toate sistemele de propulsie sunt disponibile cu pachetul ecoFLEX, inclusiv sistemul Start/Stop ce permite reducerea consumului de carburant.

Suspensia MacPherson a fost montata pe puntea fata, fiind prevazuta cu un sub-cadru. Puntea spate a modelului Adam prezinta un arbore compus cu o bara de torsiune. Jantele pot avea dimensiuni intre 15 si 18 inch, iar autovehiculele echipate cu jante de 17 sau 18 inch sunt disponibile standard cu un sasiu Sport, cu un raspuns mai prompt din partea sistemului de directie.

Sistemul de servodirectie (EPS) din dotarea modelului Adam include un mod (CITY) special pentru oras. Un nivel ridicat de siguranta pasiva este asigurat de structura ultra-rigida a celulei pentru pasageri, fabricata in mare parte din otel de inalta rezistenta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri