Grupul francez Gefco, operator de transport de autovehicule si de logistica auto, a semnat pe 28 iunie cel mai important contract de servicii logistice din istorie cu producatorul american General Motors.
Gefco devine din 2013 partener logistic exclusiv in Europa si Rusia pentru General Motors.

Contractul a fost semnat pe o perioada de 7 ani si prevede externalizarea serviciilor logistice in amonte si in aval (cu exceptia distributiei finale a pieselor de schimb), pentru brandurile Opel, Vauxhall si Chevrolet in Europa si Rusia.

Gefco va aproviziona punctele de asamblare din Polonia, Spania, Marea Britanie, Germania si Rusia, de la furnizori din Europa sau din porturile de export din intreaga lume. Gefco va livra apoi vehicule in intreaga lume, distribuind la nivel mondial circa 1,2 milioane de vehicule pe an.

Fiind un vechi partener 3PL al General Motors (din 2005), Gefco devine un jucator 4PL pentru producatorul american, la fel ca in parteneriatul cu PSA Peugeot Citroën. Se asteapta ca sinergiile sa fie deblocate prin punerea in comun a fluxurilor si achizitiilor.

Gefco isi stabileste prezenta in uzinele producatorului, in special pe platformele din Germania, Spania, Polonia si Marea Britanie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri