Furnizorul international de componente si solutii pentru industria auto Continental investeste la Ghimbav 40 de milioane de euro intr-o unitate de productie pentru pompe de alimentare si subansamble.
„Continental pune astfel bazele celui de-al treilea centru de productie al Grupului Automotive in Romania. In noua fabrica se vor efectua toate etapele de productie, de la cablarea subansamblelor la productia de pompe de alimentare. Locatia va colabora strans cu sediul central al unitatii comerciale Fuel Supply din Dortmund“, a declarat Markus Distelhoff, directorul unitatii comerciale Fuell Supply, din cadrul diviziei Powertrain.

Fabrica de langa Brasov va fi data in folosinta in aprilie 2013 si va avea la finalul primului an de activitate 550 de angajati.


„ Noua fabrica va livra catre locatiile din Europa a celor mai importanti producatori de automobile“, a declarat Christian von Albrichsfeld, managerul general al Continental Automotive Romania si directorul pentru cercetare si dezvoltare pentru Romania.

Concernul Continental are toate cele 5 divizii reprezentate in Romania. Cu aceasta fabrica, numarul unitatilor de productie ale concernului in Romania ajunge la sapte.

De la prima locatie deschisa in Romania, in urma cu 12 ani, concernul a investit peste 575 milioane euro.

Anul trecut au fost angajati 1.000 de noi membri in echipa din Romania, iar pana la finalul anului 2012 se vor crea inca alte 1.000 noi locuri de munca. In acest moment Continental are in Romania peste 10.500 de angajati, dintre care peste jumatate in diviziile automotive, si este printre cei mai mari angajatori din tara.

Atat Automotive Group cat si Rubber Group sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie, trei centre de cercetare si de dezvoltate in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si al unui centru de distributie al anvelopelor pentru Europa de Est, in Sacalaz.

Pentru Continental lucreaza in prezent 164.000 de angajati in 46 de tari. Cu o cifra de afaceri de 30,5 miliarde de euro in 2011, Continental se numara printre cei mai importanti furnizori pentru industria auto la nivel mondial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri