CNADNR a castigat un proces intentat de Alpine Mayreder Bau, in urma caruia va primi 57.680 de euro de la compania austriaca si va fi exonerata de plata a 946.168 euro, iar ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a propus premierea angajatilor "care au contribuit la acest rezultat pozitiv".
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a anuntat ca a castigat procesul intentat de Alpine Mayreder Bau cu privire la proiectul "Largire a drumului national DN 1 la sase benzi, intre Pasajul Otopeni si Aeroportul Henri Coanda".

Contractul de largire a DN 1 la trei benzi pe sens, intre Centura Bucuresti si Aeroportul Henri Coanda, a fost semnat in noiembrie 2003, lucrarile fiind finalizate in iunie 2006. Ulterior finalizarii lucrarilor, constructorul Alpine Mayreder Bau a intentat proces CNADNR, solicitand compensari financiare suplimentare pentru intarzieri in predarea amplasamentului, aprobarea cu intarziere a anumitor proiecte sau vremea nefavorabila, se arata intr-un comunicat al CNADNR.

Pretentiile financiare ale constructorului au fost estimate la 946.168 euro, acestea fiind sustinute si de firma de consultanta Inocsa Ingenieria.

"Analiza CNADNR SA a concluzionat ca, in fapt, exista neconcordante intre raportul firmei de consultanta si corespondenta realizata de-a lungul timpul, concluzia fiind aceea ca antreprenorul (Alpine Mayreder Bau GmbH) datoreaza beneficiarului suma de 57.680,34 euro", potrivit sursei citate.

In urma castigarii procesului, CNADNR va primi de la Alpine suma de 57.680 euro, compania fiind exonerata de plata oricaror compensatii financiare catre constructor.

"Doresc sa felicit expertii din CNADNR pentru efortul deosebit pe care l-au depus in acest caz. Am propus membrilor Consiliului de Administratie a CNADNR premierea angajatilor care au contribuit la acest rezultat pozitiv", a declarat, in comunicat, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Silaghi.

El a atras atentia firmelor de constructii de infrastructura de transport "care si-au facut un prost obicei in a emite nenumarate pretentii privind extensii nejustificate de timp si de bani" ca ministerul si CNADNR vor utiliza toate caile legale pentru a lupta in instanta impotriva acestor pretentii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri