Continental a demarat o investitie de 6 milioane de euro in extinderea fabricii Automotive din Timisoara cu o noua hala de productie, de 4.000 de metri patrati pentru electronice auto.
Aceasta isi va extinde activitatea pe langa electronica si la mecatronica. Se preconizeaza ca noua hala sa fie terminata in ianuarie 2013, generand 400 de noi locuri de munca in urmatorii 2 ani, la cele 700 deja existente.

„In ultimii 5 ani activitatile noastre au crescut constant pe baza competentelor noastre locale foarte bune, datorita flexibilitatii si calitatii si vom continua pe acest drum si pe viitor”, a declarat managerul fabricii, dr. Robert Keszte.

Fabrica automotive din Timisoara a fost deschisa in octombrie 2006 si, de la inceputul productiei in ianuarie 2007, a livrat 20 de milioane de produse, catre 20 de clienti in 50 de tari.

Cu o cifra de afaceri de 30,5 miliarde de euro in 2011, Continental se numara printre cei mai importanti furnizori pentru industria auto la nivel mondial.

Pentru Continental lucreaza in prezent in jur de 164.000 de angajati in 46 de tari.

Pana acum, Continental a investit peste 575 de milioane de euro in activitatile din Romania. Atat Automotive Group cat si Rubber Group sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie, trei centre de cercetare si de dezvoltate in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi.

Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si al unui centru de distributie al anvelopelor pentru Europa de Est, in Sacalaz. Continental are in prezent peste 10.500 de angajati in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri