Mini John Cooper Works GP, cel mai rapid Mini, vine in premiera mondiala la Salonul Auto de la Paris.
Acesta va fi produs intr-o editie limitata de maximum 2.000 de unitati. Modelul de 1.160 de kilograme atinge 100 km/h in 6,3 secunde si viteza maxima de 242 km/h.

John Cooper Works GP are doua locuri, 218 CP, frane sport, jante de 17 toli, din aliaj, suspensie reglabila elemente aerodinamice suplimentare.

Debutul pe piata din Romania este anuntat la sfarsitul acestui an, pretul de inceput fiind de 42.500 euro cu TVA.

In premiera pentru un model Mini, acesta dispune de suspensie cu arcuri elicoidale reglabile independent, ceea ce permite ca garda la sol sa fie redusa cu pana la 20 de milimetri. Amortizoarele fata sunt montate invers in tub, tija pistonului efectuand cursa in jos pentru a spori rigiditatea longitudinala si laterala.

La Mini John Cooper Works GP, sistemul de control al stabilitatii (DSC / Dynamic Stability Control) nu este combinat DTC, asa cum ar fi cazul in mod normal, ci cu un mod special pentru curse GP.

La conducerea brutala, pilotul poate deseori sa nu doreasca interventia ASC (reducerea puterii motorului), asa ca acest sistem ofera in schimb franare ASC, bazata pe subfunctia EDLC (control electronic al blocarii diferentialului).

Programul EDLC franeaza rotile pe interiorul virajului, iar puterea care ar fi fost irosita cu aceste roti este redirectionata spre rotile exterioare, unde fortele de contact sunt mai mari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri