Conducerea PSA Peugeot Citroen a multiplicat in ultimii 20 de ani erori strategice care fac in prezent ca restructurarea sa fie inevitabila si urgenta, inclusiv desfiintarea a 8.000 de locuri de munca in Franta, potrivit unui raport publicat marti de guvernul francez, transmite AFP.

Documentul critica si lipsa de transparenta de la cel mai mare constructor auto francez si cere "un dialog social exemplar" pentru analizarea "tuturor pistelor" de salvare a locurilor de munca in cadrul grupului, scrie Mediafax.

"PSA trebuie sa redreseze urgent situatia. Este necesar un plan de reorganizare a activitatilor industriale si reducerea efectivelor nu poate fi contestata", a avertizat Emmanuel Sartorius, autorul raportului prezentat sindicatelor.

Expertul a fost insarcinat in iunie sa evalueze situatia de la Peugeot de ministrul Redresarii, Arnaud Montebourg, atunci cand se profila anuntul referitor la inchiderea fabricii de la Aulnay-sous-Bois de langa Paris.

Masura face parte dintr-un plan de retructurare mai larg, care prevede desfiintarea a 8.000 de posturi in Franta, anunt soc care a provocat mania guvernului socialist.

Peugeot este dependent de piata europeana pentru jumatate din vanzari, dar si de pozitia de constructor generalist, prins la mijloc intre masinile low-cost fabricate in Europa Centrala si de Est si producatorii germani de automobile premium, se arata in raport.

Grupul a inregistrat in primul semestru pierderi de 819 milioane de euro si a pierdut locul in componenta indicelui bursier CAC 40 al celor mai mari companii listate din Franta, dupa scaderea actiunilor cu peste 60% in ultimele 12 luni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri