BMW va prezenta la Salonul Auto de la Paris noul Concept Active Tourer, un model hibrid plug-in de 190 CP.
Concept Active Tourer a fost conceput ca un asa-numit hibrid plug-in - combina ideal beneficiile transmisiei electrice cu cele ale unui motor conventional cu ardere interna. Un motor pe benzina de 1,5 litri interactioneaza perfect cu un electromotor sincron.

Puterea motorului pe benzina, de 1,5 litri 190 CP, nu este transferata catre puntea spate - asa cum a fost cazul tuturor modelelor BMW pana in prezent -, ci spre puntea fata. Electromotorul de la BMW Concept Active Tourer este conceput ca o sursa de putere suficienta pentru a propulsa independent automobilul si actioneaza pe puntea spate.

BMW Concept Active Tourer accelereaza de la 0 la 100 km/h in mai putin de opt secunde, in timp ce viteza maxima atinsa de hibridul plug-in este de aproape 200 km/h. Consumul mediu mixt este sub 2,5 litri per 100 kilometri, iar nivelul emisiilor CO2 nu depaseste 60 g/km.

Electromotorul sincron de la BMW Concept Active Tourer a fost dezvoltat tot de BMW Group. Cu un acumulator complet incarcat, BMW Concept Active Tourer are o autonomie maxima de peste 30 de kilometri cand ruleaza in regim exclusiv electric. Cuplul maxim de 200 Nm este disponibil din momentul demarajului.

Acumulatorul litiu-ion al BMW Concept Active Tourer poate fi incarcat de la orice sursa casnica de curent (220 V). Electricitatea poate fi obtinuta de la ambele punti ale BMW Concept Active Tourer si stocata in acumulatorul litiu-ion, astfel inca sa imbunatateasca eficienta hibridului plug-in. In timp ce electromotorul genereaza maximum de energie pe puntea spate in timpul decelerarii, un generator de inalta tensiune conectat la motorul cu ardere interna incarca suplimentar bateria ori de cate ori este nevoie.

Culoarea exclusiva pentru exterior, High Reflection Silver, contribuie la redefinirea aspectului BMW Concept Active Tourer.

Acoperis panoramic "Cool Shade". Prin impulsuri electrice, structura moleculara a sticlei se poate schimba, de la luminos la intunecat. Acoperisul din sticla compozita cu tehnologia Suspended Particle Device regleaza nivelul dorit de luminozitate sau efectul temperaturii prin apasarea unui buton. Controlat electric plafonul se intuneca la un nivel ca cel al ochelarilor de soare puternici sau se deschide la o transparenta precum a cristalului.

Noul BMW Concept Active Tourer are o lungime de 4.353 milimetri, o latime de 1.834 milimetri si o inaltime de 1.560 milimetri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri