Infiniti prezinta la Salonul Auto de la Paris conceptul Infiniti LE, un model 100% electric.
„Conceptul Infiniti LE a fost dezvoltat cu intentia de a crea o masina de serie, si mare parte din ceea ce vedeti va deveni realitate”, potrivit lui Bernard Loire, vicepresedinte Infiniti pentru Europa, Orientul Mijlociu, India si Africa.

In partea frontala, LE are un calandru dublu arcuit, iar sub emblema Infiniti amplasata central se ascunde o mufa pentru incarcare. Blocurile optice cu leduri (atat in fata, cat si in spate) reflecta directia de design urmata de recentele concepte Infiniti. Aceeasi filosofie o urmeaza si montantii spate in forma de semiluna si profilul robust, menite sa sugereze miscarea. Spoilerul fata, difuzorul spate si prizele de aer laterale, toate cu sistem de iluminare integrat, contribuie la atingerea unui coeficient de aerodinamicitate de 0,25.

Cu o lungime de aproximativ 4,7 m, conceptul LE are o dimensiune similara cu sedanul Infiniti G. LE dispune de un motor electric de 134 CP.

Infiniti LE se alatura modelului Infiniti EMERG-E 402 CP, un concept de masina sport cu motorul amplasat central, cu functie de extindere a autonomiei, si modelului Infiniti M35 Hybrid.

Cel mai scump si mai exclusivist model Infiniti, FX Vettel Edition 5 litri 420 CP, va fi expus alaturi de monopostul F1 Red Bull Racing.

Au fost construite doar 50 de masini FX Vettel Edition pentru Europa de Vest, avand preturi pornind de la 120.000 de euro, multe fiind deja rezervate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri