Mercedes-Benz lanseaza pe piata romaneasca modelul comercial Citan, la un pret de pornire de 17.750 euro cu TVA pentru varianta de transport marfa 108 CDI si 18.500 euro pentru cea de transport persoane.
Modelul Citan, realizat de Mercedes impreuna cu Renault, este inspirat in mare masura de utilitara franceza Kangoo.

Autovehiculul are tractiunea pe rotile din fata. Citan are patru motorizari, trei diesel de 1,5 litri (108 CDI 75 CP, 109 CDI 90 CP, 111 CDI 110 CP) si unul de 1,2 litri supraalimentat pe benzina (Citan 112 de 114 CP).

Momentan sunt disponibile modelele Citan 108 CDI si 109 CDI; variantele modelelor Citan 111 CDI si Citan 112 vor intregi gama in vara anului viitor.

Tehnologia BlueEFFICIENCY cu o functie ECO de oprire/pornire este standard pentru motorul pe benzina. Ea opreste automat motorul in momentul in care transmisia este in punctul neutru, cand ambreiajul nu este apasat, iar viteza este sub 4km/h. Motorul porneste din nou de indata ce autovehiculul este pus in miscare, iar soferul apasa ambreiajul.

Pentru primele doua variante de motoare diesel este utilizata o cutie de viteze manuala cu cinci trepte. Atat motorul pe benzina, cat si dieselul de 110 Cp, folosesc o cutie manuala cu sase viteze.

Noul Citan se evidentiaza prin sistemul ABS anti-blocare la franare, sase airbaguri, EBV electronic, cu distributie a fortei de franare, Adaptive ESP, sistem hydraulic Brake Assist si Start-off Assist, standard pentru toate modelele.

Mixto si Crewbus sunt disponibile in trei lungimi, cu mai multe variante de usi. Dimensiunile de baza pentru aceasta gama sunt lungimile de la 3,94 m (Compact) la 4,32 m (Lung) si (Extra Lung) la 4.71 m.

Compartimentul pentru incarcatura masoara 1.36 m, 1.75 m sau 2.13 m lungime (Citan Compact, Lung, Extra Lung). Volumele corespunzatoare sunt 2.4 m³, 3.1 m³ sau 3,8 m³. In functie de varianta de lungime si greutate, sarcina utila este de aproximativ 500 kg (Citan Compact), 650 kg (Lung) sau 800 kg (Lung imbunatatit, Lung Extra).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri