Grupul italian Fiat vrea sa relanseze discutiile cu General Motors (GM) pentru preluarea producatorului german Opel, proces pe care seful Fiat il vizeaza fara costuri daca GM este dispus sa vanda, scrie cotidianul Il Sole 24 Ore, fara a cita surse.
Planul directorului general al Fiat, Sergio Marchionne, ar fi sa preia Opel la costuri zero, scrie publicatia italiana, citata de MarketWatch, scrie Mediafax.

Propunerea nu a fost prezentata formal grupului american GM, dar Marchionne are conversatii frecvente cu directorul general al GM, Dan Akerson. Producatorul italian ar putea prezenta o oferta pentru Opel doar daca alianta dintre GM si Peugeot ar fi dizolvata.

Fiat a inaintat si in 2009 o propunere de achizitie a Opel.

Opel are un impact negativ asupra rezultatelor GM, iar unii analisti au afirmat ca renuntarea la aceste operatiuni ar fi cea mai buna optiune.

"Planul lui Marchione este de a pune mana pe Opel gratis, nu ca in cazul Chrysler sau a ofertei pentru Opel din 2009", scrie Il Sole 24 Ore.

Fiat a achizitionat o participatie la Chrysler in 2009 in schimbul tehnologiei pentru constructia de masini din clasa mica si a expertizei de management.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri