McLaren va incepe livrarile supercar-ului P1, cu un pret de 700.000 lire sterline (1,1 milioane de dolari), in a doua jumatate a anului viitor, vizand dublarea vanzarilor in urmatorii patru ani, transmite Bloomberg.
"Vom porni livrarile incepand cu Europa, apoi la scurt timp si in Japonia", a declarat pentru Bloomberg directorul executiv al McLaren, Antony Sheriff, potrivit Mediafax.

Specificatiile tehnice ale motorului si alte detalii referitoare la noul model McLaren vor fi prezentate la Salonul Auto de la Geneva, in luna martie, a adaugat el.

McLaren P1 - o masina de sosea, nu una de curse - este succesorul modelului F1, declarat in 1998 cel mai rapid din lume.

Automobilul a fost prezentat in premiera la sfarsitul lunii septembrie la Salonul Auto de la Paris si va concura cu modele precum Bugatti Veyron sau Aston Martin One-77.

"Ceea ce face McLaren prin P1 aminteste de strategia Ferrari cu Enzo sau F50. Sunt masini de varf care confera exclusivitate", comenteaza pentru Bloomberg un analist al IHS Automotive.

Vanzarile anuale de supercar-uri, al caror pret depaseste 400.000 de dolari, se vor dubla pana in 2014 la 3.286 unitati, de la 1.713 in 2010, potrivit estimarilor IHS. Cresterea va fi generata in principal de pietele din America de Nord si Asia.

Ferrari mizeaza pe vanzari de 7.400 masini in acest an, aproape de recordul compainei, a declarat in luna septembrie presedintele compainei italiene, Luca di Montezemolo. Ferrari a lansat in martie modelul FF, cu un pret de la 260.000 de euro, primul autoturism cu 4 locuri creat de companie.

McLaren a anuntat ca va produce maximum 500 de autoturisme P1, pentru a asigura exclusivitatea modelului.

"Este o masina foarte complicata din punct de vedere tehnic si va fi construita intr-un ritm care nu va depasi o unitate pe zi, astfel ca anul viitor vor fi disponibile foarte putine, insa speram sa producem cel putin 200 pana in 2014. Multi dintre clientii care cumpara aceasta masina vor sa fie siguri ca nu va fi disponibila cu miile", a afirmat Sheriff, directorul executiv al companiei britanice.

McLaren spera sa-si consolideze pozitia in competitia cu Ferrari (Fiat) si Lamborghini (Volkswagen) prin lansarea de noi modele si extinderea retelei de dealeri din Asia, in special in China.

Compania va avea pana in 2014 opt dealership-uri in China, primele patru urmand sa fie deschise in prima jumatate a anului viitor. In aceeasi perioada, producatorul britanic de masini sport va deschide repezentante in Indonezia, Malaezia si Taiwan.

McLaren spera sa-si dubleze vanzarile pana in 2016, la 3.000 unitati pe an, si va lansa in aceasta perioada un model pe an. Vanzarile Ferrari au crescut anul trecut cu 9,5%, la nivelul record de 7.195 unitati, datorita performantelor din SUA si China.

McLaren a lansat anul trecut modelul MP4-12C, caruia i s-a alaturat in luna iunie a acestui an o versiune spider, compania anticipand vanzari de pana la 1.500 unitati pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri