Furnizorul de componente auto Magna Exteriors and Interiors (MEI) a inchiriat pentru 20 de ani un spatiu de 13.000 metri patrati in incinta fabricii Ford de la Craiova, unde a investit 20 de milioane de dolari.
Magna a angajat la Craiova 117 persoane pentru a realiza sisteme de exterior pentru noul Ford B-MAX, bare de protectie fata si spate, precum si diverse alte componente ornamentale de exterior. Furnizorul auto ofera servicii de injectie mase plastice, vopsire si montaj doar pentru Ford, insa ia in calcul ca in viitor sa discute si cu Dacia sau alte marci auto.

"Nu numai ca aceasta noua fabrica demonstreaza o crestere continua pentru MEI in Europa, dar, totodata, reprezinta prima unitate de productie pentru Magna in Romania", adeclarat Albert Lidauer, presedintele pentru Europa al Magna Exteriors and Interiors.

Productia a pornit pe 25 iunie, stocul de piese Magna este de 24 de ore maxim, capacitatea de productie este de 120.000 de seturi de bare pe an, zilnic vor fi produse componente pentru cel mult 511 masini pe zi.

Componentele pentru B-Max sunt livrate in secvente, in 11 culori. O piesa din vopsitorie iese uscata in 169 de minute. Timpul de ciclu mediu pentru o piesa in sectia de injectie este de 65 de secunde.



Magna Exteriors and Interiors Corp, o unitate operationala a Magna International Inc., este un furnizor global integrat de componente exterioare si interioare pentru automobile.

Compania construieste si proiecteaza componente pentru partea din fata si spate a automobilului; componente de etanseizare; ornamente pentru exterior; panouri compozite clasa A; componente exterioare pentru plafon; sticla stratificata; componente de rigidizare pentru capota si sasiu; componente structurale; componente pentru peretii laterali si ornamente; componente din habitaclu; sisteme de asezare si prindere a marfurilor; precum si componente de interior pentru plafoane pentru pietele de autoturisme, camioane comerciale, consumatori finali si industriale.

Magna International are 115.000 de angajati pe plan mondial.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri