PSA/Peugeot-Citroen a vandut catre OAO Russian Railways 75% din compania de transport si logistica Gefco, la un pret de 800 milioane euro, scrie Reuters.
Gefco va plati mai intai dividende speciale de 100 milioane euro catre PSA.

Potrivit Peugeot, tranzactia trebuie sa primeasca aprobarea autoritatii antitrust si ar trebui sa aiba loc inainte de finalul anului.

Peugeot incearca sa taie datoriile si pierderile, intrucat se lupta cu supracapacitate si o piata europeana slaba. Directorul executiv PSA Peugeot Citroen Phillipe Varin a spus ca producatorul de masini francez nu are in plan vanzarea altor active.

Russian Railways opereaza a doua mare retea de cai ferate din lume, avand un milion de angajati si vanzari anuale de 40 de miliarde de dolari.

Grupul francez Gefco, operator de transport de autovehicule si de logistica auto, este al doilea mare jucator pe piata din Romania dupa compania Schenker.

Compania Gefco, fondata in 1949 de PSA, a reportat un declin de 6,7 procente al veniturilor la 1,88 miliarde euro in primul semestru, in timp ce profitul operational a scazut cu 56% la 63 milioane euro. Industria auto ii aduce companiei circa 60% din venituri. Gefco are 10.300 de oameni in 32 de tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri