Producatorul de anvelope premium Continental va mari anul viitor productia la Timisoara cu 15%, la 16 milioane de unitati, de la 14 milioane de pneuri in prezent si va angaja aproape 400 de persoane.
Fabrica de anvelope din Romania este pe locul trei intre cele 19 unitati de productie Continental. Anvelopele produse la Timisoara au demensiuni cuprinse intre 13’’, pana la 20’’, avand simboluri de viteza pana la rata Y – 300 km/h. Fabrica produce anvelope UHP (Ultra High Performance) destinate vehiculelor care ruleaza cu viteza foarte mare, precum si cele pentru vehicule comerciale usoare.

Compania si-a majorat productia de la 1,2 milioane de anvelope in 2001, la 14,8 milioane in 2011, iar numarul angajatilor a crescut de la 200 la 1.800 de persoane. In Romania, au fost produse peste 100 de milioane de anvelope sub brandul Continental, Barum, Uniroyal, Semperit, Gislaved, Viking, de la intrarea pe piata in anul 2000.

Investitiile companiei la Timisoara in ultimii 12 ani se ridica la 300 de milioane de euro, din care 30 de milioane de euro au fost facute anul acesta. Anul trecut, compania a demarat un proiect de extindere in valoare de 50 de milioane de euro, care va imbunatati fluxul tehnologic, va asigura autonomia fabricii si va include proiecte speciale de protectie a mediului.

Printre partenerii Continental Anvelope Timisoara sunt producatorii de autoturisme Dacia-Renault, GM, Fiat, Ford, Nissan, Iveco, Toyota, VW.

Pana la sfarsitul anului 2011, Continental a investit aproape 575 de milioane de euro in activitatile din Romania. Atat Automotive Group cat si Rubber Group sunt reprezentate in Romania.

Continental detine sapte unitati de productie, trei centre de cercetare si de dezvoltate in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si al unui centru de distributie al anvelopelor pentru Europa de Est, in Sacalaz. Continental are in prezent peste 10.500 de angajati in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri