CNADNR a transmis Romstrade instiintarile de reziliere pentru alte doua contracte, de modernizare a DN5 Bucuresti - Adunatii Copaceni si de constructie a variantei de ocolire Caracal, printre motivele invocate numarandu-se progresul redus al lucrarilor si nerespectarea termenelor asumate.
Contractul de modernizare a DN5, pe o distanta de 11,6 kilometri, a fost semnat in martie 2011, iar cel de-al doilea a fost incheiat la finele lunii ianuarie a anului trecut, scrie Mediafax.

"Decizia de transmitere a instiintarilor de reziliere a fost luata ca urmare a neindeplinirii obligatiilor contractuale de catre antreprenor, respectiv progresul fizic realizat redus fata de progresul fizic planificat, neindeplinirea notificarii de remediere referitoare la recuperarea intarzierilor si nerespectarea angajamentului ferm de recuperare a acestor intarzieri, nerespectarea termenelor asumate cu privire la indeplinirea punctelor de referinta din contract si imposibilitatea de a-si indeplini obligatiile contractuale si de a finaliza toate lucrarile pana la expirarea duratei de executie a lucrarilor", se arata intr-un comunicat al CNADNR.

Directorul general al CNADNR, Mircea Pop, a facut referire la aceste doua contracte la finele saptamanii trecute, si intrebat ce se va intampla cu ele a afirmat: "Veti vedea luni".

Compania de Drumuri a reziliat recent alte doua contracte incheiate cu asocieri din care facea parte Romstrade, pentru construirea primului tronson al autostrazii Nadlac-Arad si pentru reabilitarea unui tronson al DN6, Alexandria-Craiova.

Omul de afaceri Nelu Iordache, proprietarul Romstrade, a fost retinut sambata de DNA intr-un dosar in care este cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad, delapidare, fals in inscrisuri si spalare de bani, si a fost arestat preventiv, duminica, de Tribunalul Bucuresti. Decizia instantei nu este definitiva, ea putand fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri