Politia din Australia a avertizat soferii ca hartile furnizate de Apple pentru iPhone, prin intermediul unei aplicatii lansate de companie, pot fi periculoase, dupa ce a salvat mai multi soferi rataciti in zone izolate, potrivit portalului CNET.
Pe parcursul a cateva saptamani, politia a fost nevoita sa intervina pentru a ajuta 6 soferi care au folosit Apple Maps pentru a naviga catre un oras, dar au ajuns intr-un parc national, potrivit Mediafax.

Apple stie ca aplicatia de harti este slaba si chiar a recomandat clientilor sa foloseasca servicii rivale, iar politia din Australia sugereaza ca o astfel de decizie ar putea chiar salva vieti, potrivit CNET.

Unele dintre persoanele salvate de politie au ramas izolate pana la 24 de ore fara apa si mancare, dupa ce hartile Apple i-au condus intr-un parc national, la 70 de kilometri de orasul unde voiau sa ajunga.

"Testele derulate de politie cu serviciul de harti confirma ca aplicatia arata orasul Mildura in parcul national Murray Sunset, la aproximativ 70 de kilometri de locatia actuala a orasului. Politia este extrem de ingrijorata, intrucat nu exista aprovizionare cu apa potabila in parcul national, iar temperaturile pot ajunge pana la 46 de grade, astfel ca ar putea fi o situatie care pune in pericol vieti", se arata intr-un comunicat al politiei.

Apple a cauzat nemultumire in randul clientilor in septembrie, cand a ales sa excluda Google Maps din sistemul de operare iOS6, fortand utilizatorii sa treaca la aplicatia companiei. Multi dintre clienti au constat ca hartile Apple contin erori importante.

Criticile l-au determinat pe directorul general, Tim Cook, sa-si ceara scuze public pentru calitatea softului si sa promita imbunatatirea acestuia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri