Constructorul de automobile de lux Porsche, divizie a Volkswagen, va reduce programul saptamanal de lucru al angajatilor de la 35 la 34 de ore, dar va mentine salariile neschimbate, in schimbul unor masuri de flexibilizare a fortei de munca, transmite AFP.
Masura are totodata rolul sa atraga angajati calificati, scrie Mediafax.

"Porsche vrea sa devina mai competitiva si mai atractiva ca angajator. Conducerea Porsche si comitetul angajatilor au convenit masuri de flexibilizare si de crestere a competitivitatii", se arata intr-un comunicat al Porsche.

Timpul de munca al celor 17.000 de salariati va scadea treptat, pana la jumatatea lui 2013, de la 35 la 34 de ore pe saptamana.

Lipsa fortei de munca specializate este acuta in industria automobilelor, iar Porsche nu face exceptie, potrivit companiei, care vrea sa combata aceasta penurie.

Reducerea timpului de lucru saptamanal compenseaza in acelasi timp presiunile mari exercitate asupra angajatilor pentru cresterea productivitatii, a declarat Uwe Huck, presedintele comitetului angajatilor Porsche. El a aratat ca, potrivit acordului, in viitor angajatii ar putea lucra si 40 de ore pe saptamana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri