Toyota Motor este pe cale sa redevina in acest an cel mai mare producator de automobile la nivel mondial, iar Volkswagen (VW) si General Motors (GM) se lupta pentru locul al doilea, in timp ce industria de profil se indreapta spre un an record, in pofida crizei din Europa, relateaza Bloomberg.
Vanzarile mondiale vor atinge pentru prima oara in istorie 80 de milioane de vehicule in acest an, achizitiile din Statele Unite si Japonia compensand declinul din Europa, potrivit estimarilor LMC Automotive, scrie Mediafax.

Toyota si-a revenit dupa tsunami-ul care a afectat Japonia in 2011 pentru a redeveni numarul unu mondial, iar lupta pentru locul al doilea dintre VW si GM este prea stransa pentru a se sti deocamdata invingatorul, diferenta intre vanzari fiind de sub 1%.

In primele noua luni, Toyota a avut vanzari de 7,4 milioane de vehicule, GM 6,95 milioane unitati, iar VW, inclusiv Porsche, 6,9 milioane unitati.
Cele trei companii au beneficiat de soliditatea pietei americane pentru vehicule usoare, care se indreapta spre al treilea an consecutiv de cresteri, dupa prabusirea din 2009.

Analistii anticipeaza ca vanzarile auto din SUA vor continua sa creasca anul viitor si vor marca cea mai lunga perioada pozitiva de la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri