Constructorul auto japonez Toyota a fost penalizat in SUA cu suma record de 17,35 milioane de dolari, pentru ca a informat prea tarziu autoritatile in legatura cu o problema de siguranta la unele dintre vehiculele produse, a anuntat autoritatea pentru siguranta rutiera, transmite AFP.
Agentia a precizat ca a aplicat nivelul maxim al amenzii, cea mai mare impusa vreodata de institutie intr-un caz de rechemare a vehiculelor in service, potrivit Mediafax.

Toyota a anuntat la sfarsitul lunii iunie ca recheama 154.000 de masini Lexus din cauza riscului de alunecare a unui covoras sub pedala de acceleratie, problema care a dus la o campanie masiva de rechemari in 2009, dupa mai multe accidente soldate cu decese.

Agentia a precizat ca a depistat problema la masinile Lexus la inceputul acestui an si a contactat Toyota in luna mai. Grupul a raspuns o luna mai tarziu ca a fost informat in legatura cu 63 de incidente in care au fost implicate masini Lexus, din 2009.

Autoritatile americane considera ca Toyota nu a respectat legislatia americana care obliga constructorii auto sa informeze agentia pentru siguranta rutiera, in termen de cinci zile lucratoare, in cazul unei probleme de siguranta, si sa recheme rapid masinile pentru remedierea deficientei.

Toyota a platit deja amenzi cumulate de 48,8 milioane de dolari, in 2010, dupa trei anchete separate legate de gestionarea rechemarilor de vehicule.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri