CNADNR are semnate 45 de contracte pentru intretinerea drumurilor pe timp de iarna, in valoare de peste 310 milioane lei, companiile implicate in acordurile care cumuleaza cele mai ridicate valori fiind Gecor, Tel Drum, Teloxim Con, Spedition UMB, Tehnostrade, Romprest Service, Selina SRL si Pa&Co.
Compania Gecor are adjudecate patru contracte, din care trei in asociere, in valoare totala de 37,7 milioane lei fara TVA, potrivit datelor transmise joi de CNADNR, date publicitatii de Mediafax.

Proiectele Gecor vizeaza sectia de drumuri nationale (SDN) Bucuresti Sud (contract de 14,4 milioane lei fara TVA, derulat in asociere cu Tel Drum), SDN Buzau (contract de 9 milioane lei fara TVA, semnat in asociere cu Mecan Construct si Via Carpatia Consult), SDN Targu Jiu (8 milioane lei fara TVA) si autostrazile din subordinea Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara (contract de 6,3 milioane lei fara TVA, in parteneriat cu CCCF Drumuri si Poduri Timisoara).

Compania Tel Drum este implicata in trei contracte, care totalizeaza 29,2 milioane lei, pentru SDN Bucuresti Sud, in asociere cu Gecor, SDN Alexandria (8,8 milioane lei fara TVA) si SDN Slatina (contract de 6 milioane lei, fara TVA, in asociere cu Alexcor Trading).

Teloxim Con, firma controlata de Theodor Berna, proprietarul constructorului Tehnologica Radion, are adjudecate patru contracte (SDN Constanta, Slobozia, Braila si Tulcea), care cumuleaza 27,4 milioane lei, fara TVA.

Spedition UMB si Tehnostrade, detinute de Dorinel Umbrarescu, fac parte din asocieri castigatoare a sase contracte (SDN Bacau, Barlad, Botosani, Focsani, Galati si Iasi), cu o valoare totala de 25,2 milioane lei fara TVA.

Compania Romprest Service este parte a trei asocieri care si-au adjudecat contracte in valoare totala de 24 milioane lei fara TVA, pentru SDN Targoviste, Miercurea Ciuc si Sfantu Gheorghe.

Selina SRL are adjudecate trei contracte, de 23 milioane lei fara TVA, pentru drumurile nationale din Bistrita, Oradea si Arad. Potrivit CNADNR, deszapezirea pe Autostrada A2, Lehliu - Cernavoda, va fi realizata de firma Selina Constructii, in baza unui contract de 9,1 milioane lei.

Costel Casuneanu a castigat cu Pa&Co International doua contracte, in valoare totala de 19,2 milioane lei, fara TVA, pentru Autostrada Bucuresti-Ploiesti si SDN Piatra Neamt.

Potrivit datelor CNADNR, Directia Regionala de Drumuri si Poduri Bucuresti are reziliate doua contracte (SDN Ploiesti si Autostrada A2, Bucuresti-Lehliu), un alt acord reziliat fiind pentru drumurile nationale din Timisoara, unde este in derulare o procedura de negociere.

Premierul Ponta a cerut joi prefectilor si directorului general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale sa se ocupe mai intai de deszapezire si abia apoi sa acorde interviuri in presa, atentionandu-i si pe sefii de consilii judetene sa se implice, nu sa stea doar cu "porcul si tuica".

El a anuntat miercuri ca prefectii de Botosani si Neamt vor fi demisi, pentru ca nu si-au facut treaba la deszapezire, si ca face o analiza privind conducerea CNADNR pentru a vedea daca aplica aceeasi masura si in cazul acesteia.

Ponta a subliniat ca a cerut CNADNR sa publice pe site toate contractele pe care le are de deszapezire ca sa poata sa se afle si de la mass-media si de la oameni unde nu-si fac treaba si unde pot fi luate rapid masuri.

Directorul general al CNADNR, Mircea Pop, a declarat la finele lunii noiembrie, pentru Mediafax, ca bugetul CNADNR pentru contractele de deszapeziredin aceasta iarna este de 250 milioane lei, nivelul fondurilor platite iarna trecuta ridicandu-se la 300 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri