Fondul suveran al Chinei, China Investment Corporation (CIC), negociaza achizitia unei participatii de pana la 10% la producatorul german de autovehicule de lux si camioane Daimler, potrivit presei chineze, citate de Financial Times.
CIC probabil va cumpara un pachet de actiuni de 4-10% la Daimler, la un cost de 1,8-4,5 miliarde de euro, calculat la actuala valoare de piata, potrivit principalului cotidian al partidului comunist chinez, scrie Mediafax.

Reprezentanti ai fondului suveran au refuzat sa comenteze, dar o persoana apropiata situatiei a afirmat ca o tranzctie imediata este putin probabila. Cotidianul oficial al partidului nu scrie de obicei despre investitii ale unor entitati de stat inainte ca acestea sa fie anuntate oficial, noteaza Financial Times.

Speculatii privind o investitie CIC la Daimler exista inca de la sfarsitul anului 2011, cand presa germana a scris ca Daimler a angajat o banca de investitii pentru a lucra la o tranzactie. Directorul general al Daimler, Dieter Zetsche, a declarat saptamana trecuta pentru cotidianul german Börsen-Zeitung ca producatorul auto considera bineveniti investitori pe termen lung, inclusiv din China.

CIC administreaza active din strainatate in valoare de circa 150 de miliarde de dolari. Fondul s-a limitat la investitii minoritare in companii straine, pentru a nu starni temeri privind eventualele motivatii politice ale unor preluari.

La inceputul anului trecut, fondul chinez dispunea de capital pentru investitii de circa 30 de miliarde de dolari, iar pe parcursul anului a utilizat circa 5 miliarde de dolari in tranzactii anuntate public.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri