Guvernul a amanat din nou o decizie in privinta modificarii sistemului actual de taxare a proprietarilor de vehicule, vicepremierul Liviu Dragnea afirmand ca ministrul Mediului, Rovana Plumb, a cerut in sedinta de miercuri a Executivului amanarea acestui subiect.

"Ministrul Rovana Plumb a mai cerut o amanare pe aceasta tema, pentru ca e foarte importanta", a spus Dragnea.

Taxa auto a fost modificata de zece ori pana in prezent sub presiunea producatorilor si a Comisiei Europene, bulversandu-i pe cumparatori.

Tema introducerii unei astfel de taxe a fost lansata pentru prima data in martie 2006, cand Guvernul a spus ca va analiza aplicarea unei taxe ecologice pentru inmatricularea autovehiculelor provenite din UE dupa 1 ianuarie 2007, momentul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.

Premierul Ponta vrea sa revina la vechea ideee din 2006, inlocuirea taxei de prima inmatriculare cu o taxa de mediu, calculata in functie de nivelul de poluare.

Care au fost cele mai importante schimbari ale taxei auto, in cronologia de mai jos!


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri