Karl Neuhold (47 de ani), designerul austriac care a conturat noua Skoda Octavia III, spune intr-un interviu acordat wall-street.ro, in timpul cinei, ca a avut ca sursa de inspiratie lucruri esentiale, precum apa, o materie minunata care creeaza multe forme.

“Inspiratia mea pentru noua Skoda Octavia 3 au fost lucrurile esentiale; apa spre exemplu. O folosim zilnic pentru multe lucruri, nu doar pentru utilitate, dar si pentru calitatile sale uimitoare ca materie. Asa trebuie sa fie si Octavia, o masina foarte curata”, a spus austriacul referindu-se la noul design.

Referitor la designul noii Octavia, acesta a mai spus: “noua Octavia trebuie sa se potriveasca personalitatii fiecarui individ. Omului trebuie sa ii placa, sa fie o parte din el, nu o parte dintr-o strategie de marketing”.

Prima schimbare de la care a pornit Neuhold in conturarea noii Octavia a fost sa mareasca distanta dintre rotile fata si spate, amplasandu-le mai spre extremitatile masinii. Astfel a creeat un spatiu interior mult mai mare decat in vechea Octavia, asemanator celui pe care il ofera in prezent modelul Skoda Superb.

Intrebat daca noua generatie Skoda Superb va deveni si mai mare decat actuala, designerul a raspuns zambind, “totul este posibil, o sa va placa”.

Pentru Skoda, Neuhold lucreaza din anul 2006 si a participat la designul modelelor Superb Sedan, Superb Combi, Yeti, Citigo, Octavia.

Skoda are multe noutati anul acesta, vom vedea cum arata si Octavia Combi, care vine in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva. In vara soseste Octavia RS Sedan si Combi, apoi faceliftul la Superb, Yeti, si “ceva nou” la Salonul Auto de la Frankfurt.

Neuhold lucreaza ca designer din anul 1993 dupa terminarea studiilor, iar primul job a fost la Audi intre 1993-1995. Austriacul, original din Graz, a lucrat un timp in Spania pentru marcile Bentley, VW, Audi, Seat, iar in anul 2000 s-a mutat in Germania, la Wolfsburg, unde a stat pana in 2005. In 2006 a trecut la Skoda, plecand la Praga.

Intrebat unde ii place sa mearga in vacanta, Neuhold a spus: “la mine acasa, langa Graz, in Austria, pentru ca sunt mereu pe drum, locuiesc in alta tara”.

Designerul Skoda este atras de masinile sportive si de cele cu caracter puternic. “Imi place Porsche 911, dar la fel de mult si pick-up-ul VW Amarok, este pur, solid. Porsche 911 imi place pentru ca este o masina sport, are motorul amplasat in partea din spate, se simte legatura sofer-masina, sincer imi place cel mai mult”, a spus zambind Neuhold.

Zilnic, designerul conduce modelul Skoda Superb Combi cu suspenise sport.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri