Bugetul Ministerului Transporturilor va fi de 7,29 miliarde lei in acest an, in crestere cu 40% fata de executia preliminata de 5,18 miliarde lei din 2012 care exclude CNADNR, si va fi majorat cu 50% in 2014, urmand sa coboare in urmatorii doi ani la 9,03 miliarde lei, respectiv 8,53 miliarde lei.
Bugetul de anul trecut al ministerului, care includea si CNADNR, a fost redus in urma rectificarii din vara cu 1,25 miliarde lei, la 13,42 miliarde lei. CNADNR a fost trecuta de actualul Guvern la Ministerul proiectelor de infrastructura de interes national si investitii straine, potrivit Mediafax.

In bugetul din 2013, suma prevazuta pentru proiectele cu finatare externa neramburabila se ridica la 3,38 miliarde lei, iar pentru subventii sunt indicate fonduri de 1,59 miliarde lei.

"Din bugetul aprobat Ministerului Transporturilor, la capitolul 84.01 Transporturi, articolul Subventii pentru transportul de calatori cu metroul, se suporta si subventiile aferente lucrarilor executate si neplatite in anul 2012", se arata in proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2013.

Fondurile aferente programelor cu finantare rambursabila se vor ridica in acest an la 289,4 milioane lei. Cheltuielile de personal vor fi de 26,3 milioane lei, iar cele cu bunurile si serviciile vor totaliza 12 milioane lei. In buget este prevazuta suma de 916,4 milioane lei pentru transferuri intre unitati ale administratiei publice si 600,2 milioane lei pentru alte transferuri.

"In bugetul Ministerului Transporturilor pe anul 2013 (...) este cuprinsa suma de 850 milioane lei pentru Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA, suma care va fi utilizata cu prioritate pentru plata obligatiilor catre bugetul general consolidat", se precizeaza in proiectul de lege.

Ministerul va mai cheltui 52,1 milioane lei cu dobanzi, 284,2 milioane lei pentru rambursari de credite si 100 milioane lei pentru asistenta sociala.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat ca institutia pe care o conduce ar putea derula investitii de peste trei miliarde de euro in acest an, inclusiv din bani europeni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri