Grupul Renault, afectat de criza de pe piata auto europeana, a amenintat marti ca va inchide doua fabrici din Franta daca nu va incheia un acord de competitivitate cu organizatiile sindicale, au declarat delegatii sindicali la finalul unei intalniri cu conducerea grupului, transmite AFP.
"Conducerea a avertizat ca daca nu vom semna ar putea inchide doua fabrici", a spus Laurent Smolnik, delegat al sindicatului FO. El a adaugat ca reprezentantii conducerii nu au mentionat fabricile care ar putea fi afectate, potrivit Mediafax.

Informatia a fost confirmata de alte doua sindicate.

Conducerea a afirmat deja ca acordul trebuie sa cuprinda desfiintarea a 7.500 de locuri de munci pana in 2016, respectiv peste 15% din forta de munca a constructorului in Franta, prin plecari naturale din companie.

In cazul in care acordul va include si inghetarea salariilor in 2013, fabricile din Franta ar putea mari productia prin preluarea de activitati suplimentare de la partenerii grupului.

"Semnarea unui acord de competitivitate va permite fabricilor noastre franceze sa fie suficient de competitive pentru atragerea de volume suplimentare de la partenerii nostri, de ordinul a 80.000 de vehicule pe an", a declarat Gerard Leclercq, directorul operatiunilor franceze ale grupului, intr-un comunicat.

Subiectul inchiderii de fabrici este deosebit de sensibil pentru statul francez, care are o participatie de 15% la Renault si care a promovat absenta unor astfel de masuri la acest grup.

In schimb, PSA Peugeot Citroen a anuntat anul trecut un vast plan de restructurare care prevede suprimarea a 8.000 de locuri de munca in Franta si inchiderea uzinei din d'Aulnay-sous-Bois, din nordul Parisului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri