In conditiile in care cursul euro-dolar va ramane la nivelul actual, este foarte probabil ca Volkswagen sa construiasca automobilele Passat destinate Americii de Nord, in Mexic, sustine directorul de vanzari VW.

VW construieste modelele Passat in doua fabrici din Germania si le exporta in SUA. Mutarea catre Mexic ar fi cea mai logica, avand in vedere fluctuatiile cursului euro-dolar.

"Ne confrutam cu rate schimbatoare in fiecare zi si nu putem ignora asta", a declarat Reinhard Jung, Director Productie VW, pentru Automotive Europa. Jung mai adauga ca VW intentioneaza ca pana la sfarsitul 2010 sa se faca transferul complet intre cele doua generatii de Passat.

In 2005, VW a construit 300,386 de unitati de Jetta si Bettle la fabrica din Puebla, la 100km de Mexic. In acelasi an, VW a vandut 49,233 modele Passat in SUA.

Jung, presedinte VW Mexic, spune ca in momentul in care euro atinge pragul de 1,25$, devin o problema financiara care fac dezavantajoase exporturile VW dinspre Europa catre SUA. Vinerea trecuta, 12 mai, euro valora 1,29$, cel mai slab curs din acest an. Jung a mai adaugat ca "VW nu poate functiona in continuare cu sistemul actual de export."
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri