Fiat a raportat un profit peste asteptari pentru ultimul trimestru al anului trecut, datorita reducerii pierderilor in Europa si a cererii mari pentru camionete Ram in Statele Unite, transmite Bloomberg.
Profitul inainte de deducerea dobanzilor, taxelor si elementelor exceptionale (trading profit) a urcat cu 29%, la 987 milioane de euro, de la 765 milioane de euro in urma cu un an. Analistii anticipau un profit de 941 milioane de euro, scrie Mediafax.

Pierderile din Europa s-au redus aproape la jumatate, la 121 milioane de euro.

In 2012, Fiat, care detine compania americana Chrysler, a obtinut un profit in crestere cu 18%, la 3,8 miliarde de euro, la venituri in urcare cu 12%, la 84 miliarde de euro.

Directorul general al Fiat, Sergio Marchionne, a mentinut pentru 2013 o tinta de profit de 4,5 miliarde de euro. El a declarat anterior publicarii rezultatelor ca nu anticipeaza inrautatirea performantelor din Europa ale grupului, in acest an.

Marchione mizeaza pe vanzarile din Statele Unite pentru compensarea declinului pietei europene, unde Fiat a inregistrat pe ansamblul anului trecut pierderi de 704 milioane de euro.

"Rezultatele din 2012 au confirmat asteptarile, fiind usor mai bune in Europa, unde anticipam pierderi de 800 de milioane de euro", a declarat Hans-Peter Wodniok, analist la firma Fairesearch in Kronberg, Germania.

Chrysler a raportat o crestere de 68% a profitului net in trimestrul al patrulea, la 378 milioane de dolari. Vanzarile Chrysler pe piata americana au crescut in ultimele 33 de luni. In 2012, vanzarile Chrysler au avansat cu 21%, la 1,65 milioane de unitati, sustinute de o crestere de 20% a livrarilor de camionete Ram. Modelul Ram 1500 a castigat in aceasta luna titlul de Camioneta Anului in America de Nord.

Fiat vrea sa redreseze operatiunile europene inainte de a finaliza fuziunea cu Chrysler, la care detine o participatie de 58,5%. Planul de redresare din Europa, unde cererea este in scadere de sase ani, prevede lansarea a 16 noi modele de vehicule de lux, intre care primul SUV Alfa Romeo, un Jeep si sase modele la divizia Maserati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri