Forza Rossa, reprezentantul oficial Ferrari in Romania, a prezentat cel mai puternic si mai rapid model al constructorului italian de masini sport de lux F12 Berlinetta.
Pretul bolidului cu motor de 6,3 litri si 740 CP, care accelereaza pana la 100 km/h in 3,1 secunde, este de 285.000 euro cu TVA. Modelul atinge 200 km/h in 8,5 secunde si ajunge la o viteza maxima de 340 km/h.

Anul acesta, sunt repartizate Romaniei circa 30 de unitati, din care sub zece masini sunt F12 Berlinetta. Romanii au inmatriculat anul trecut pe piata romaneasca 12 unitati Ferrari, fata de 11 masini in 2011.

Massimo Gallota, director regional Ferrari pentru Europa Centrala si de Est, a spus la eveniment ca 2012 a fost unul dintre cei mai buni ani pentru companie, inregistrand vanzari in crestere cu 5%.

Masina de 4.618 mm lungime, 1.942 mm latime si 1.273 mm inaltime cantareste putin peste 1.500 kg.



Forza Rossa este unic importator Ferrari pe piata romaneasca, Bulgaria si Republica Moldova. Incepand cu 2011, firma este reprezentant exclusiv al marcii britanice Lotus in Romania, Serbia, Muntenegru si Republica Moldova.

Forza Rossa este detinuta de sotii Camelia si Ion Bazac (fost ministru al Sanatatii) prin Forza Rossa Holding.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri