Mercedes-Benz prezinta in premiera in aprilie, in cadrul Commercial Vehicle Show din Birmingham si Bauma Trade Fair din Munchen, noul camion Atego, pentru distributia pe distante scurte.
Atego poate transporta intre 6,5 t si 16 t, fiind disponibil in sapte variante noi de motoare Euro VI. Motoarele cu patru valve, cu doua axe cu came si un control reglabil al valvelor, dezvolta o putere de la 156 CP la 231 CP.

Noul camion este disponibil in patru variante de motorizare BlueTec 6 cu patru cilindri, preluate de la modelul de serie OM 934 cu o capacitate de 5,1 l. Ca optiuni de motorizare suplimentare pentru noul Atego Euro VI, exista trei motoare OM 936 nou proiectate, cu sase cilindri, ce dezvolta o putere de la 238 CP pana la 299 CP, cu o capacitate de 7,7 l.

Noul Atego beneficiaza de FleetBoard EcoSupport, concept cunoscut de la modelele de sarcina grea.

Puterea noilor motoare este transmisa prin intermediul unei cutii automate, in sase sau opt trepte. Noua cutie Mercedes PowerShift 3 cu opt trepte ofera o imbunatatire a performantei. Se poate opta si pentru o cutie manuala cu sistem asistat de schimbare a vitezelor, in sase si noua trepte.

Designul sistemului de actionare al noului Atego include Stability Control Assist integrat - cunoscut sub numele de ESP pentru automobile - ca dotare standard.

Noua frana de motor in doua etape, combinata cu discuri de frana pe toate axele, asigura un nivel ridicat de siguranta la volan. Noul Atego este echipat din fabrica cu un dispozitiv de incetinire magnetic, asigurat impotriva uzurii, ce ofera un suport suplimentar sistemul de franare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri