Un numar de 300.000 de proprietari de masini au castigat in instanta restituirea taxei de poluare, Administratia Fondului pentru Mediu primind, in luna ianuarie, cereri de restituire in valoare totala de 19 milioane de lei, din care au fost achitati 14 milioane de lei.
Instantele au dat aproximativ 300.000 de solutii definitive prin care se dispune restituirea taxei auto proprietarilor care au achitat aceasta taxa "considerata de Justitie ilegala", a declarat la Ploiesti, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, potrivit Mediafax.

Ea a precizat ca, in luna ianuarie a acestui an, Administratia Fondului pentru Mediu a primit solicitari pentru restituirea taxei auto in baza deciziilor instantelor de judecata in cuantum de 19 milioane de lei, in conditiile in care veniturile acestei institutii sunt cu cinci milioane de lei mai putin decat valoarea totala a solicitarilor primite din partea celor care au castigat prin justitie restituirea taxei auto.

"Din pacate, din bugetul Fondului pentru Mediu constituit din veniturile prin colectarea taxelor, cea mai mare parte, 70 la suta cel putin, se duce catre restituirea fostei taxe auto catre cetateni. Pentru luna ianuarie am avut incasari din inmatricularea masinilor la nivelul Administratiei Fondului pentru Mediu de 14 milioane de lei si am avut de restituit catre cetateni o suma in cuantum de 19 milioane de lei, fapt pentru care impreuna cu Ministerul de Finante si Ministerul de Justitie trebuie sa gasim acele solutii prin care cetatenii sa poata sa primeasca sumele declarate prin justitie ca fiind luate in mod ilegal", a afirmat ministrul Mediului.

Aceasta a spus ca luna trecuta Administratia Fondului pentru Mediu a platit catre cetateni toata suma incasata in ianuarie din inmatricularea masinilor, respectiv 14 milioane de lei.

Rovana Plumb a precizat ca, in aceste conditii, nu se stie daca programul "Casa Verde", derulat anii trecuti tot prin Administratia Fondului pentru Mediu, va fi implementat anul acesta, intrucat acest program va fi stabilit in functie de incasarile Administratiei Fondului pentru Mediu. .
"Este foarte greu sa spunem in momentul de fata daca va porni sa nu va porni «Casa verde». Chiar daca acest program va porni, el nu va mai fi doar pentru persoane fizice, ca pana acum, va trebui sa se intre si pentru persoane juridice", a adaugat ministrul Mediului.

Rovana Plumb a participat, luni, la Ploiesti, la semnarea contractului de finantare pentru proiectul "Sistem de Management Integrat al Deseurilor in Judetul Prahova", depus in cadrul Programului Operational Sectorial de Mediu, Axa Prioritara 2 - Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deseurilor si reabilitarea sisturilor contaminate istoric, Domeniul de interventie 2.1 - Dezvoltarea sistemelor integrate de management al deseurilor si extinderea infrastructurii de management al deseurilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri